BARCELONA

BARCELONA
Šport: Konjeništvo
Prizorišče: Barcelona Royal Polo Club
Lokacija: http://bit.ly/2q1kNc9
Prebivalci: 1.600.000 people
Površina: 98,21

Spletna stran: http://www.barcelona.cat/en/

Barcelona bo v osrčju mesta na zgodovinskem prizorišču Real Club de Polo de Barcelona, ki se ponaša s stoletno tradicijo jahalnega športa in hokeja na travi, gostila konjeniška tekmovanja. Barcelona je prestolnica na sredozemski obali Iberskega polotoka ter žlahtna prestolnica Katalonije in avtonomne skupnosti, pokrajine Barcelona in regije Barcelonès. Je drugo najbolj naseljeno mesto v državi in ima velik gospodarski pomen za Iberski polotok. Mesto leži na ravnini, umeščeni med hribovito obalo, Sredozemskim morjem, reko Besòs in hribom Montjuïc. V mestu je sedež najpomembnejših organov za katalonsko samoupravo: vlade in parlamenta.Z 1,5 milijona prebivalcev Barcelona po številu prebivalcev zaseda prvo mesto v Kataloniji in 11. mesto v EU; od tega je takoj za Hamburgom drugo najbolj poseljeno mesto, ki ni prestolnica. Je središče metropolitanskega območja, ki obsega 36 občin. Študija, ki jo je izvedel oddelek Združenih narodov za gospodarske in socialne zadeve leta 2005.

Katalonska prestolnica redno gosti številne mednarodne dogodke, ki jo krepijo, spodbujajo njen razvoj in utrjujejo njeno podobo v svetu. Tako je leta 1888 gostila svetovno razstavo, leta 1929 mednarodno razstavo, leta 1992 olimpijske igre in 2004 svetovni kulturni forum.
Barcelona velja za svetovljansko mesto z živahnim kulturnim utripom, močnim finančnim sektorjem, s trgovino in cvetočim turizmom. K mestu spada eno izmed najpomembnejših pristanišč v Sredozemlju. Z dobrimi avtocestnimi povezavami in s hitro železnico je pomembno stičišče med Španijo in Francijo. Letališče letno sprejme že več kot 37 milijonov potnikov.Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji