Tarragona

Tarragona je mesto na jugu Katalonije, prestolnica administrativne enote Tarragonès in pokrajine Tarragona. Ustanovljena je bila že v tretjem stoletju pred našim štetjem. Vključuje pomembno morsko luko in je središče velikega petrokemičnega kompleksa. Prestolnica pokrajine je mesto postalo že v rimskih časih in še danes so v njem vidni arheološki ostanki iz te dobe, ki jih je Unesco razglasil za svetovno dediščino.Tarragona leži na jugu Evrope, natančneje na severozahodu Iberskega polotoka, ob sredozemski obali. Je ena izmed štirih prestolnic Katalonije in le 92 km oddaljena od Barcelone. V neposredni bližini mesta, le 7 kilometrov stran, je mednarodno letališče Reus, medtem ko je letališče El Prat Barcelona oddaljeno 82 kilometrov.

Železniške povezave zagotavljajo neposreden stik z večjimi španskimi in evropskimi mesti. V mestu sta dva kolodvora. Tisti, ki je v središču mesta, omogoča regionalni in medkrajevni železniški prevoz po državi in čez mejo. Le 10 minut od mestnega jedra pa je kolodvor za hitre vlake Camp de Tarragona, ki je bil odprt 19. decembra 2006 in je z visokohitrostnimi progami močno izboljšal prometne povezave mesta s tujino. S tem mesto zbližuje z Barcelono, Lleido, Madridom in kmalu s preostalo Evropo.  Mesto ima eno najprometnejših komercialnih pristanišč v Sredozemlju. Port Tarraco je marina, namenjena potniškim ladjam za križarjenje in luksuznim jahtam. Mnogi jo štejejo med najsodobnejše, najvarnejše in najudobnejše evropske marine za mega jahte.

V Tarragoni se križata dve veliki avtocesti, ki prečkata Španijo: južna avtocesta poteka med Alicantejem in Francijo oziroma preostalo Evropo, druga avtocesta, ki teče proti severu, pa se začne v Tarragoni in konča v Baskiji.


 

Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji