REUS

REUS
Športi: športna in ritmična gimnastika


 

Prizorišče: Reus Olympic Pavilion
Lokacija:
http://bit.ly/2p09oJo
Prebivalci: 106.000
Površina: 53,00km2
Spletna stran:
http://www.reus.cat/

Reus je mesto v pokrajini Tarragona in glavno mesto okraja Baix Camp. Danes sta del mesta tudi dve nekdanji mesteci: El Burgar in Mascalbó. V preteklosti sta bili vasi Boella in Rubió ločeni, danes pa sta zraščeni z mestom Tarragona. Letališče Reus je na obrobju mesta. 

Reus je zrasel med morjem na eni strani in hribovjem Costa Daurada na drugi, kar je z vidika povezav in infrastrukture odličen strateški položaj.

Je srednje veliko mesto v zaledju Sredozemskega morja s pogledom na hribovje Costa Daurade. Od Barcelone ga loči dobrih sto kilometrov, od Francije pa 250 km. Nastalo je že v srednjem veku, večjo rast števila prebivalstva pa je doživelo šele v 18. stoletju. V 19. stoletju je takoj za Barcelono postalo središče kulturnega gibanja. Mesto je zaznamoval tudi izjemen razmah industrije in trgovine.
Danes ima vodilno vlogo v regiji Tarragona. Samo 30 kilometrov iz mesta ležijo hribovje De Prades, dolina Priorat, hribovje Mola de Colldejou in hribovje De la Mussara. Mesta Tarragona, Salou in Cambrils so oddaljena slabih 15 minut, na obzorju pa se razprostira Sredozemsko morje.Glavni sponzor

Glavni medijski sponzor

Veliki sponzorji

Sponzorji